Weekendophold Marrakech

Søg billigt weekendophold i Marrakech.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Marrakech

Fakta om Marrakech

Marrakech, i den sydlige del af Marokko, har været et mødested for turister i årtier og et socialt nav, hvor mennesker mødes og har det rart. Før i tiden kom klanfolk fra syd og berbere til byen for at sælge deres varer på markedet, spendere lidt af fortjenesten på fornøjelser og købe nye fornødenheder. Nu har de fået selskab af turister fra hele verden, men det synes ikke at have forandret livet i byen.

Ved Djemaa el-Fna – det enorme marked i den gamle by – samles underholderne, når solen begynder at gå ned. Man føler sig som flyttet tilbage til middelalderen. Slangetæmmere, akrobater, abetæmmere, hennakunstnere, jonglører og fortællere konkurrerer med tryllekunstnere, ildslugere og spåkoner. Boksere, astrologer og mænd, som lader skorpioner kravle i deres ansigter, yder deres bidrag til denne mærkværdige by, som har set ud på omtrent samme måde i flere århundreder.

Men resten af Marrakesh forandrer sig hurtigt og har udviklet sig til en velstillet, hip og helt moderne by. Alle, som har været der, ved, at også Djemmaa el-Fna er blevet peppet op, har fået brosten og er blevet lukket for trafik. Langs den ene side af torvet ligger den fantastiske souk, et enormt areal med snoede gyder, som er fascinerende at udforske. Der er forskellige områder, hvor man finder metalarbejder, træarbejder, tekstilfarvning, læderarbejder og en masse andre varer som tæpper og farverig keramik.

Selv om Djemaa el-Fna og souken er højdepunkterne i Marrakech, er der mange andre ting at se og gøre. Den gamle by er omgivet af en næsten 10 kilometer lang stenmur med tårn, som kaster deres skygger over den fede, røde jord. Koutoubia-moskeens minaret er næsten 70 meter høj og er byens mest berømte vartegn. Den er måske det mest perfekte islamiske monument i Nordafrika. Ben Youssef Medersa er den største bygning i medinaen. Det er ingen overflade, som ikke er udsmykket, og man mærker en tydelig indflydelse fra andalusisk kunst. Den blev ombygget af saadianerne i 1500-tallet. En anden arv fra dynastiet er de saadianske grave – også meget dekorerede og placeret i en smuk have.
 

Befolkningstal
650.000 (2005)

Hvornår skal man rejse
April til november.

Gå ikke glip af
Djemaa el-Fna – torvet og markedspladsen i byens gamle kvarter, som er en uforglemmelig oplevelse. Den storslåede blanding af markedsboder,
eventyrfortællere og slangetæmmere er et syn, man altid vil huske. De saadianske grave. Koutoubia-minareten. El Badi-paladset – nu i ruiner, eftersom en stor del af dette enorme palads blev ødelagt, da det saadianske dynasti kollapsede. Der er dog tilstrækkelig meget tilbage til at man kan få en idé om, hvor stort det var. En gåtur gennem en souk.

Godt at vide
Hold godt fast i tasken og tegnebogen, når der er mange mennesker.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Marokko

Weekendophold Marrakech