Weekendophold Oslo

Søg billigt weekendophold i Oslo.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Oslo

Fakta om Oslo

Oslo hed engang Christiania, derefter Kristiania, og er Norges hovedstad og største by. Den ligger længst inde i Oslofjorden og har bredt sig langs vandet i en U-form. En stor brand (faktisk Oslos 14. brand) ødelagde middelalderbyen i 1624, og en ny by voksede op omkring fæstningen Akershus på den anden side af vandet (det er stadig militært område, men er åbent for offentligheden).

Oslo er så dominerende i norsk liv, at byen kritiseres for at affolke landområderne og tiltrække alt for mange unge. De er dog med til at gøre byen både levende og livlig. Oslo opfatter sig selv som party-hovedstaden, og her er et enormt udbud af restauranter, barer og klubber.

Det er også en undskyldning for den store generelle modstand mod yderligere udvidelse af byen, hvilket ville sikre indbyggerne fortsat adgang til uspoleret vildmark meget tæt på byen. På den anden side er Oslo en kulturstad med museer i verdensklasse, gallerier, parker og musikbegivenheder. Tag færgen til Bygdøy og se det fantastiske museum med vikingeskibe, Kon-Tiki og Fram – de sidstnævnte blev anvendt af Norges berømte søfarere Thor Heyerdahl og Roald Amundsen.

Oslo er et sted med store visuelle kontraster – en hel del moderne arkitektur, en del fra 1960’erne er ærligt talt forfærdelig. Men det overordnede indtryk er ikke på nogen måde frastødende, og her en del interessante kvarterer. Gå en tur gennem byens hjerte, ad Karl Johan, fra kongeslottet til jernbanestationen og smag på Oslo, når den er bedst (og det inkluderer butikkerne!). Vil man se charmerende træhuse, kan man tage til Kampen, Rodeløkka eller Vålerenga. Domkirken fra 1600-tallet (Oslos tredje) er bestemt et besøg værd. Tag også med på en guidet tur på slottet.
 

Befolkningstal
552.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Når som helst, men undgå vinteren

Gå ikke glip af
Nobels fredssenter – der er blandt andet udstiller om alle pristagere. Oslo rådhus, hvor fredsprisen uddeles hvert år. Gå ikke glip af de store uralmalerier.
Udsigten fra Holmenkollen hvor skibakkeanlægget åbnede allerede i 1892. Tag også et kig på skimuseet. Munchmuseet hvor man viser hundreder af
billeder af det norske geni. En gåtur langs Akerselva, fra det landlige Frysja til byens centrum. Vigelands skulpturpark med over 200 bronze- og granitskulpturer af den norske mester Gustav Vigeland.

Godt at vide
Oslo er en af verdens største hovedstæder arealmæssigt. Meget er skov, og der er 40 øer og 343 søer.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Angiv antal rejsende