Weekendophold Wien

Søg billigt weekendophold i Wien.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Wien

Fakta om Wien

 Ingen ”Grand tour” i Europa er komplet uden et besøg i Østrigs hovedstad, hvor folk stadig danser hele natten til tonerne af smægtende Straussvalse. Wien ligger ved Donau. På grund af sin historiske betydning blev byens gamle midte optaget på Unescos verdensarvsliste i 2001.

Wien var hjertet i Habsburgernes mægtige rige Østrig-Ungarn. Overalt bliver man mindet om byens ærerige fortid, fra kejserslottet til Habsburgernes begravelsesplads og slottene Belvedere og Schönbrunn – det sidstnævnte huser Europas ældste zoo.

Der er rigtig mange seværdigheder i Wien, som Den Spanske Rideskole, Stefansdomen og mange mægtige og smukke bygninger. Så er der naturligvis også Wiener Prater – et forlystelsesområde med mere end 250 attraktioner – den mest berømte er formodentlig pariserhjulet, som var med i Orson Welles’ kultfilm Den tredje mand.

Wien har mange parker og åbne pladser og er en af de ”grønneste” byer i Europa. Byen er også berømt for sit kulturudbud med mange teatre, en opera, museer og en musikalsk tradition, som går meget længere tilbage end til Strauss. Både Beethoven og Mozart boede her. Adolf Hitler boede også i Wien fra 1907 til 1913, mens han forgæves forsøgte at komme ind på kunstskolen. Men han er mest et ulykkeligt minde i dag.

Dagens besøgende kan ikke kun opleve byens traditionelle og moderne arkitektur og snuse til kulturen, her er også gode muligheder for at spise godt, drikke kaffe og more sig. Vil man nyde et afslappet Wien, er en tur til Donauinsel – øen midt i byen – et must. Her er utallige barer, restauranter, natklubber, sportsfaciliteter og en sandstrand.
 

Befolkningstal
1.661.000 (2005)

Hvornår skal man rejse
Wien er en året rundt-destination, men nogle af seværdighederne (som Den Spanske Rideskole og Wiener sängerknaben) holder fri om sommeren.

Gå ikke glip af
Hofberg, skatkammeret med Habsburgerdynastiets juveler. Hundertwasser Haus, som er et fascinerende, moderne lejlighedskompleks med græs på taget og træer, der vokser ud gennem vinduerne. MuseumsQuartier i smukt ombyggede kejserlige staldbygninger. Her ligger flere forskellige museer og også Det Moderne Museum Ankeruhr, i jugendstil, som danner en bro mellem to huse ved Hoher Markt – Wiens ældste torv. Rokkokopaladset Schönbrunn og parken. Her er en fin kunstsamling af østrigske kunstnere, og parken er henrivende (den er bedst om foråret). Udsigten fra det 352 meter høje Donauturm, som også har en roterende restaurant.

Godt at vide
Det var i Wien, Sigmund Freud udviklede sin psykoanalyse.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Østrig

Weekendophold Salzburg | Weekendophold Wien