Weekendophold Warszawa

Søg billigt weekendophold i Warszawa.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere om Warszawa

Mere information om Warszawa

Fakta om Warszawa

Polens hovedstad har alt, du kan ønske dig af en europæisk storby, som endelig har fundet sig selv. Efter kommunismens fald er der blevet gjort meget for at gøre byen smukkere. Gamle grå huse er blevet ombygget eller malet af kunstnere, skyskrabere er vokset op, og man har også anlagt nye parker. I 1995 blev Warszawas undergrundsbane åbnet (den har været planlagt siden 1938) og efter Polens indtræden i EU oplevet byen et boom som aldrig før.

Warszawa har også generobret sin historie,
katolicismen, de gamle konger, lidelserne under 2. Verdenskrig og de magre år under kommunismen. I stedet for at nedrive Kulturpaladset, en gave fra Josef Stalin til det polske folk, har man ombygget den triste betonbygning til et forlystelsescenter.

Warszawa er noget af et mirakel. 86 procent af bygningerne ble ødelagt under 2. Verdenskrig, men de fleste er blevet genopbygget, ligesom de var. De indre dele af byen (Srodmiescie) består af den gamle by (Stare Miasto) med gamle paladser, brostensgader og små torve og kolosbygningerne fra Stalintiden omkring Konstitutionstorvet. Mere end alt andet er Warszawa i dag også en kosmopolitisk by, med mange indvandrere fra landene rundt omkring. Måske har det hjulpet, at en femtedel af byens indbyggere er under 20 år.

Den tidligste bebyggelse i Warszawa bestod af en række små borge, som voksede op på begge sider af floden Wisla mellem 800- og 1100-tallet. De ældste bygninger er fortet Stare Brodno (i dag en af Europas største kirkegårde) og Jazdow (i dag et gammelt barokpalads, der fungerer som kunstmuseum). I 1334 blev Warszawa en by, i riget Magdeburg. I 1596 blev Warszawa hovedstad i det polsk-litauiske forbund. Fra den tid og frem til 1. Verdenskrigs slutning kæmpede man næsten uophørligt i byen. I 1918 blev Warszawa hovedstad for det selvstændige Polen. Sådan har fortiden været.

 

Befolkningstal
1,7 millioner (2009)

Hvornår skal man rejse
Der er hyggeligst på gaderne i Warszawa om foråret og sommeren. Men efteråret byder på en række musikfestivaler.

Gå ikke glip af
Mindesmærket i den tidligere jødiske ghetto – praktisk taget ingen jøder overlevede 2. Verdenskrigs gru. Warszawas pragtfulde slot,
Genopbygget i 1970’erne. Den gamle by, på Unescos verdensarvsliste. Warszawas nye fodboldstadion – der blev EM-finalen spillet i 2012.

Godt at vide
Kongen, som flyttede hovedstaden fra Kraków til Warszawa, var Sigismund, søn af Johan III og Katarina Jagellonica.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD