Weekendophold Lissabon

Søg billigt weekendophold i Lissabon.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Lissabon

Fakta om Lissabon

Lissabon ligger ved Atlanterhavskysten, ved floden Tejos udmunding, og er Portugals hovedstad. Lissabon er en smuk og afslappet by, fuld af kontraster, fra moderne højhuse til gamle huse i jugendstil, vidunderlige fortove med mosaik, glade farver og middelalderlig, morisk arkitektur. Lissabons havn er blevet benyttet gennem de seneste 3000 år af en række forskellige herskere, men havde størst betydning mellem 1400- og 1600-tallet, da Portugal var et velstillet land. Meget af velstanden skyldtes søfareren Vasco da Gama, som opdagede søvejen til Indien i 1498. Dette førte til omfattende handel med krydderier og ædelstene, som gav store rigdomme til Lissabon. I 1600-tallet fandt man guld i Brasilien, som gav endnu flere penge. Men i 1775 blev byen ødelagt af et jordskælv og en efterfølgende tsunami. Det lykkedes aldrig Lissabon at genvinde sin tidligere glans.

I nærheden af havnen ligger Praça do Comercio, et af Europas mest elegante torve. De omgivende bygninger har attraktive arkader langs facaderne. Lissabons centrum, Baixa, er udlagt i et rudemønster og er hovedsageligt blev opbygget efter jordskælvet. Det ældste område hedder Alfama og ligger tæt på floden. Meget overlevede jordskælvet, og her er en hel del bygninger fra middelalderen blevet bevaret.

For at få et overblik over byen kan man besøge Castello de São Jorge, et middelalderslot, der blev bygget på en bakke i det befæstede citadel. Slottet var det sidste forsvarsværk, hvis det skulle lykkes angriberne at komme ind i citadellet. Det er en smuk bygning med ti tårne.

Gå ikke glip af kirken Nossa Senhora da Conceição Velha – især facaden. Kirken blev ombygget efter jordskælvet, og man genbrugte materialer fra den gamle bygning. De mest dekorative dele på facaden kan dateres til 1500-tallet. Facaden er et fint eksempel på portugisisk gotik, en stil, der var inspireret af marina motiver og Vasco da Gamas opdagelser. Denne stil markerer overgangen til renæssancen.

Det mest berømte monument i denne stil er det mægtige Jerónimoskloster. I nærheden ligger Belem-tårnet, der blev bygget tidligt i 1500- tallet til Vasco da Gamas ære. Denne elegante konstruktion er en af Lissabons vartegn og et minde om Portugals betydning i de store opdagelsers tid.
 

Befolkningstal
600.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Marts til juni.

Gå ikke glip af
Nationalmuseet, der ligger i et 1600-talspalads. Det er et af Portugals vigtigste museer, og samlingen består af kunst, skulpturer, graveringer, smykker, keramik, tekstiler og møbler. Calouste Gulbenkian-museet. Jerónimos kloster – en hyldest til søfarerne, der gjorde Portugals navn berømt, og et eksempel på den portugisiske sengotik. Belemtårnet, bygget som et forsvarsværk, midt i floden, for at beskytte Lissabon. På grund af mindre vandstrøm i floden står tårnet nu næsten på tørt land. Udsigten over byen fra Castello de São Jorge. Kirken São Roque.

Godt at vide
Museerne tager entré.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD