Weekendophold Barcelona

Søg billigt weekendophold i Barcelona.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Billigt fly + hotel til Barcelona

fra 1.711,-

Mere om Barcelona

Mere information om Barcelona

Fakta om Barcelona

Barcelona er Spaniens næst største by og hovedstad i Katalonien. Byen ligger ved Middelhavet og er en vibrerende og spændende by at besøge. Barri Gòtic (det gotiske kvarter) er et fantastisk middelalderligt centrum, hvor den berømte Las Ramblas også løber. Mange af bygningerne kan dateres til middelalderen, andre så langt tilbage som til den romerske æra. Moderne katalansk arkitektur (kendt som Art Nouveau i Europa, eller Jugend i Norden) udviklede sig mellem 1885 og 1950 og har efterladt en vigtig arv efter sig i Barcelona. Mange bygninger her er med på verdensarvslisten. Specielt mærkværdige er arkitekten Antoni Gaudís (1852-1926) værker i byen.

Gaudís mest berømte hus er Casa Milà, et lejlighedskompleks med en facade, som er inspireret af Kataloniens hellige bjerge. Det fik øgenavnet La Pedrera (stenbruddet) dengang det blev bygget (1905-1907) af de indbyggere, som syntes det var grimt.

Men det var Gaudís store kirkebygning, som er hans største projekt. Fra 1884 var Gaudí besat af La Sagrada Familia, som han arbejdede med i 40 år og som stadig ikke er færdig. Det har fire tårn, hvert med farvet keramik, og stenporte, som ser ud som om de var lavet af dryppende voks. Palau og Park Güell er andre vigtige værker af Gaudí. Blandt andre bygninger på UNESCOs verdensarvsliste i Barcelona kan nævnes LLuis Domènech i Montaners Palau de la Música Catalana og Hospital de Sant Pau.

Barcelona har en lang række museer. Nationalmuseet for katalansk kunst ejer en velkendt samling romansk kunst, mens Fundacío Joan Miró, Picassomuseet og Fundació Antoni Tàpies har vigtige samlinger af den enkelte kunstner. Byen har også flere historiske og arkæologiske museer, som Bymuseet, Kataloniens historiske museum, Arkæologisk Museum og Barcelonas søfartsmuseum.

Befolkningstal
1.670.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Når som helst på året

Gå ikke glip af
Palau og Park Güell - det store hus, som Gaudí tegnede til industrimanden Eusebi Güell for at han skulle have et sted at tage imod sine venner. Parken blev også tegnet af Gaudí, som på det tidspunkt lod sig inspirere af en engelsk have. Det er derfor den døbtes "Park". Herfra har du en fantastisk udsigt over barcelona og bugten. Palau de la Música Catalana - en koncertsal som blev bygget i katalansk modernisme 1905, og som nu findes på verdensarvslisten. Picassomuseet. La Sagrada Familia - Gaudí arbejdede på denne endnu ikke færdigbyggede katedral i 40 år. Han lavede sjov og sagde "min kunde har ikke travlt".

Godt at vide
Las Ramblas liver op om aftenen med masser af gadeartister.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Angiv antal rejsende