Weekendophold Ibiza

Søg billigt weekendophold i Ibiza.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere om Ibiza

Mere information om Ibiza

Fakta om Ibiza

Ibiza by (også kendt under sit katalanske navn Eivissa) er hovedstaden på den spanske Middelhavsø af samme navn. Selv om der ikke bor så mange her, stiger antallet af mennesker i sommerens turistsæson med mange tusinde besøgende og sæsonarbejdere. Det er turismen – især det vilde natteliv, som de unge helliger sig – som er Ibizas økonomiske rygrad.

Byen ligger over havnen og har været porten til øen i århundreder. Den har ikke lidt så meget under intensiv nybygning som mange andre steder. Hvis fortidens rejsende kom fra havet i dag, ville de kunne genkende byen. Katedralen ligger stolt på sin klippe over en labyrint af smalle gader, gyder og hvide huse, mens den massive bymur fra 1500-tallet, som beskyttede byen i lang tid, stadig står der.

Det betyder ikke, at der er kedeligt i Ibiza by. Der er lidt mindre trangt om morgenen, eftersom der ikke er så mange hoteller inde i selve byen, og natteravnene er taget hjem for at sove. Det er et godt tidspunkt at udforske de mange forskellige stande og butikker eller tage en bid mad ved havnen og nyde udsigten over bugten.

Når aftenen nærmer sig, fyldes barerne, og der tændes for musikken igen. Den gamle by (D’Alt Vila) bør udforskes til fods. Indgangen over en vindebro er dramatisk, og derfra fører brostensgader genne Tablas-porten, flankeret af statuer, op mod torvet. Fortsæt op mod katedralen og nyd udsigten fra de store terrasser og åbninger i murene, der er på hvert niveau. Her er det næsten, som om man er rejst tilbage i tiden, til en historisk oase midt i det moderne liv.
 

Befolkningstal
38.000 (2002)

Hvornår skal man rejse
Ibiza er et langt party fra april til oktober. Klimaet er behageligt om vinteren, og da er der meget roligere.

Gå ikke glip af
Det nye museum i D’Alt Vila, som viser pladsens lange historie. Det er også med på verdensarvslisten. En gåtur rundt om marinaen – for at se, hvilken yacht man ville købe, hvis man fik en jackpot … eller to. Det lille, men fine, kunstmuseum på Plaça de la Catedral. Strandene. Den familievenlige Talamanca,
Figuertetes eller strandene nærmest byen. Puig des Molins Necropolis – her er levn efter øens tidligere indbyggere, fra kartagerne og fremad.
Monumentet ved havnen, der blev rejst til minde om alle de pirater, der frekventerede vandene ud for Ibiza.

Godt at vide
Katedralen, i gotik og barok er, lidt overraskende helliget sneens Maria.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD