Har du brug for hjælp?

Almindelige spørgsmål og svar

Weekendophold Madrid

Søg billigt weekendophold i Madrid.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Madrid

Fakta om Madrid

Madrid ligger ved Manzanaresfloden, mellem Sierra de Guadarramabjergene og sletten. Spaniens hovedstad betragtes som den iberiske halvøs finansielle, kulturelle og politiske centrum. Byen voksede hurtigt, efter ordre fra Filip II, fra en lille by i 1500-tallet til en storby med storslået arkitektur. Bymurene omkring den tilgængelige og kompakte bykerne blev revet ned i 1860.

Madrid er blandt kunstelskere kendt for sin gyldne trekant, som ligger langs Paseo del Prado, og er en topdestination for alle, der vil se god kunst. Trekanten består af tre museer: Prado, hvor man viser værker af både Velazquez og Goya, Thyssen Bornemisza Museo, som har en stor privat samling, og dronning Sofia, som det lykkedes at hente Picassos berømte mesterværk Guernica tilbage fra New York.

Ud over den kulturelle og historiske mangfoldighed har byen også en moderne infrastruktur og er berømt for sin ungdommelige atmosfære. Torvene rummer mange livlige caféer, der er tapasbarer overalt, og det intense forlystelsesliv fortsætter frem til om morgenen.

Gå en tur over Puerta del Sol og tag et kig på det berømte klokketårn, som ringer det nye år ind, eller tag en drink på Plaza Mayor, mens du forestiller dig både den spanske inkvisition og tyrefægtningerne der har fundet sted her. De festligheder, som finder sted for at fejre Madrids skytshelgen, er en speciel oplevelse, som man ikke må gå glip af. Book hotelværelse i forvejen!

Befolkningstal
2.905.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Maj til oktober, selv om byens charme gør den værd at besøge når som helst.

Gå ikke glip af
Teatro Real med sit operahus, der blev restaureret i 1850. Det kongelige palads. Buen Retiro-parken. Nationalbiblioteket. Det arkæologiske museum.
Lazaro Galdiano-museet.

Godt at vide
På sydsiden af torvet Puerta del Sol er en markering (0 kilometer), hvorfra alle afstande i Spanien er opmålt.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD