Weekendophold Malaga

Søg billigt weekendophold i Malaga.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Billigt fly + hotel til Malaga

fra 2.539,-

Mere om Malaga

Mere information om Malaga

Fakta om Malaga

Af og til virker det, som om alle, der tager til det solrige Spanien, havner i Málaga, om så bare fordi de flyver ind til den internationale lufthavn – porten til Costa del Sol – et af verdens mest populære turistmål. Med et fantastisk klima, smukke Middelhavsstrande og et pulserende forlystelsesliv er det forståeligt. Men for dem, der er interesserede, viser et nærmere kig, at der var liv her, allerede inden turisterne begyndte at ankomme i stort antal.

Málaga har en lang historie med besættelse og erobring – fønikerne, romerne, goterne, morerne og til sidst det kristne Spanien. Man led også svært under den spanske borgerkrig. Byens moderne ansigt er rettet mod handel og på at imødekomme turistbranchens behov – et nav med en stor og veludviklet havn, der er blevet en seriøs konkurrent til Andalusiens officielle hovedstad Sevilla. Men der er stadig meget, der minder om Málagas historie.

I den gamle by bag havnen er der pittoreske smågader, torve og monumenter, en livlig cafékultur og glimrende butikker. Det store torv – Plaza de la Constitución – er et center, ligesom den smukke Avenida med sine træer og gågaden Calle Marqués de Larios. Lige i nærheden ligger det imponerende moriske Alcazaba-fort fra 1000-tallet (det er nu et arkæologisk museum). Fortet ligger over et komplet, romersk amfiteater.

På en bakke i nærheden ligger det moriske slot Gibralfaro, hvorfra der er en betagende udsigt over byen. Den fine barokkatedral mangler et klokketårn, hvilket har inspireret til dens kælenavn – La Manquita (enarmet kvinde).

Málaga har ansøgt om at blive europæisk kulturhovedstad i 2016 – Viva Málaga! Pablo Picasso (eller Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Reme - dios Cipriano de la Santisima Trinidad Clito Ruiz y Picasso) blev født i Málaga i 1881. Hans barndomshjem er nu et museum.
 

Befolkningstal
558.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Om sommeren for turistaktiviteter, forår eller efterår for at tage det lidt roligere.

Gå ikke glip af
Krypten og de fine grave i barokkirken Virgen de la Victoria. En tur ind i landet for at opleve nogle af de uforstyrrede landsbyer og få et kig på det traditionelle Andalusien – som Ojén (det er relativt billigt at leje bil). En guidet bustur i byen. Den tager omkring 1½ time og bringer dig til de bedste seværdigheder. Jardines de la Conception – en vidunderlig botanisk have i udkanten af byen. Den colosseum-agtige tyrefægtningsarena, som er omgivet af moderne højhuse.

Godt at vide
Filmstjernen Antonio Banderas kommer ofte hertil for at deltage i Semana Santa (den hellige uges festival). Det har han gjort, siden han var lille.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD