Weekendophold Mallorca

Søg billigt weekendophold i Mallorca.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Palma de Mallorca

Fakta om Palma de Mallorca

Palma ligger på Mallorcas sydkyst og er Balearernes hovedstad. Efter de sædvanlige europæiske stridigheder (og besættelse af blandt andre fønikerne, romerne, vandalerne og spanierne) blev havnen base for pirater i 1600-tallet og et blomstrende center i 1700- tallet. Men alt forandrede sig med turiststrømmene, der begyndte at komme i 1950’erne og som forandrede den traditionelle kultur i Palma. Over ti millioner besøgende kommer hertil hvert år – så det er ikke stedet for stille afslapning.

Men der er mange gamle, fine bygninger tilbage fra tiden før turismen. Hvis man kommer til Palma fra søsiden, ser man den berømte gotiske katedral over det gamle Almundaina-palads, engang den moriske konges residens. Til venstre går en elegant strandpromenade med store hoteller og en marina. Til højre glimter dele af Palmas berømte, hvide strande. Over det hele ligger det det hvide, runde slot Bellver fra 1300-tallet.

Det historiske rammeværk er omgivet af en kosmopolitisk moderne by. I hjertet ligger det aflange Es Born – det centrale torv – med sine mange træer. Det er et ideelt sted at tage en kop kaffe, og det er navet omkring hvilket byens hektiske sociale liv foregår. I nærheden ligger der eksklusive butikker på Avenida Ray Jaime III.

Men selv om turismen er konge i Palma, er der stadig en ægte fornemmelse af historie i byen. Bortset fra de historiske bygninger er her også en hel del lokal arkitektur for dem, der værdsætter det folkelige. De forskellige barrios (distinkte kvarterer) bør absolut undersøges. Et af de mest spændende er Portella, som ligger bag katedralen. Her finder man smalle gader, store huse fra 1400-tallet og arabiske monumenter, som fx de gamle bade.
 

Befolkningstal
375,000 (2005)

Hvornår skal man rejse
Om sommeren, hvis man vil bade, resten af året, hvis man vil besøge seværdighederne.

Gå ikke glip af
Cuevas del Drach – et særpræget kompleks med fire grotter og tusinder af stalaktitter. La Lonja fra 1400-tallet. Det var oprindeligt et børshus og er nu et
museum. Det pragtfulde Palacio Vivot, som er et nationalt monument, og 1300-talsklosteret ved siden af. En udflugt til det centrale marked ved Plaza Olivar, eller til lørdagens loppemarked på Avenida Gabriel Alomar i Villalonga (som er næsten lige så lang som navnet). Katedralens skatkammer, hvor man viser illuminerede manuskripter, juvelbesatte artefakter og helgenrelikvier i sakristiet.

Godt at vide
Mere end halvdelen af Mallorcas befolkning bor i Palma.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD