Weekendophold Gøteborg

Søg billigt weekendophold i Gøteborg.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere om Gøteborg

Mere information om Gøteborg

Fakta om Gøteborg

Sveriges anden by ligger på vestkysten, ved Göta elv, og blev planlagt af hollændere i 1600-tallet. Gøteborg blev en betydningsfuld handelshavn og sæde for det Østindiske kompagni. I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet fulgte tung industri. Økonomiske og sociale problemer har fulgt i sporene på den forvandling, der er sket her, ligesom på mange andre steder.

I dag er det højteknologisk industri og turisme, der drejer sig om – med stor succes. Der er ikke meget tilbage af den oprindelige bebyggelse, der hovedsageligt bestod af træhuse. To undtagelser er Skansen Kronan, oprindeligt et forsvarsanlæg, derefter et militærmuseum og nu mest et festlokale, og Älvsborgs fæstning – en populær seværdighed. Der er mange storslåede købmandshuse fra 1700-tallet langs kanalerne – blandt andet det Ostindiske hus, som nu er Gøteborgs bymuseum.

I slutningen af 1800-tallet introduceredes det, som nu kaldes landshøvdingehuse, i Gøteborg. Det var treetagers udlejningshuse, hvor stueetagen er anlagt i sten, og andre og tredje etage er opført i træ. Det første, der blev bygget, blev først revet ned 1975. Selv om landshøvdingehusene blev opført på flere steder, så afspejledes også en øget velstand af anden arkitektur – som for eksempel jugend.

Ligesom på mange andre steder i Norden har også Gøteborg taget meget af den moderne arkitektur i 1900-tallet til sig, ofte på bekostning af den gamle. Det har god givet byen en hyggelig blanding mellem gammelt og nyt og gør den visuelt spændende. Gøteborgs hovedgade kaldes Avenyn, selv om den egentlig hedder Kungsportsavenyn. Det er hertil man går, hvis man vil shoppe, spise eller bare slappe af på en café eller på en af de mange barer, der har gjort byen berømt.
 

Befolkningstal
490.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Undgå vinteren.

Gå ikke glip af
Masthuggskirken – den er et fint eksempel på nationalromantisk arkitektur. Kirken stod færdig i 1914. Feskekörka er et livligt fiskemarked, hvor man også spiser godt. Gøteborgs kunstmuseum og den berømte Poseidonstatue på Götaplatsen. En sejltur i skærgården. Liseberg – Skandinaviens største forlystelsespark.
Den botaniske have – en af de fineste i Europa.

Godt at vide
De hollandske tegninger til Gøteborgs kanaler blev senere også brugt i Jakarta i Indonesien.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD