Weekendophold Stockholm

Søg billigt weekendophold i Stockholm.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Stockholm

Fakta om Stockholm

Stockholm ligger på østkysten ved Mälarens udløb i Østersøen og er vidt berømt for sin skønhed. Byen er bygget på 14 øer, hvilket gør Sveriges hovedstad til et meget smukt sted. Birger Jarl byggede et forsvarsanlæg på den ø, der senere blev Gamla stan, i 1252 for at forsvare den smalle passage mellem Østersøen og Mälaren. Det siges, at han valgte stedet ved at kaste en stok i vandet for at, hvor strømmen førte den i land. Det skulle være det bedste sted for tilbagevendende skibe. Deraf navnet Stockholm.

Bosættelserne, der voksede op, er oprindelsen til den by, vi ser i dag. I midten af 1400-tallet blev Stockholm hovedstad i riget, som indbefattede både Norge og Danmark. Den første konge, der blev kronet i Stockholm, var Gustav Vasa, i 1523. Siden har byen været sæde for kongefamilien. Gamla stan har bevaret sit middelalderlige gadenet, og her finder man huse i næsten alle vesteuropæiske stilarter.

Den øvrige by er frisk og farverig, og mange huse er stadig malet i deres oprindelige farver: 1600-talshusene er røde, 1700-talshusene er gule, og senere bygninger er hvide eller grå. Der er flere interessante kongeslotte i Stockholm at udforske. Barokslottet Drottningholm blev bygget i 1500-tallet og er den nuværende kongefamilies bolig. Men det er også et populært udflugtsmål med fine parker.

Der er mere end 70 forskellige museer i byen. Nationalmuseet har en stor kunstsamling, 16.000 malerier (nogle af Rembrandt) og over 30.000 andre værker. Moderna Museet viser nyere værker, blandt andet af Picasso og Dalí. Nordiska Museet er et etnologisk museum, som viser svensk kultur, og på Vasamuseet vises kongeskibet Vasa.

Befolkningstal
787.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Maj til oktober.

Gå ikke glip af
Kongeslottet – midt i byen. Gamla stan – et område med middelaldergyder og brostensgader, som kan dateres til 1200-tallet. Stadshuset – en bygning i røde sten, som dominerer omgivelserne og kan ses på lang afstand. Vasamuseet – som rummer skibet Vasa fra 1600-tallet.

Godt at vide
Om vinteren er der kun seks timers dagslys.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD