Weekendophold Prag

Søg billigt weekendophold i Prag.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Prag

Fakta om Prag

Prag har været det politiske, kulturelle og økonomiske center i Tjekkoslovakiet (fra 1993 Tjekkiet) i mere end tusind år. En del af forklaringen findes i beliggenheden, ved floden Moldau (Vltava) midt mellem Berlin og Wien. En anden er byens geografi, med syv bakker, som var lette at forsvare. Mange mener, at Prag er Europas smukkeste by.

Efter kommunismens fald i 1989 er Prag blevet et meget populært turistmål, berømt for sin cafékultur og sit intense natteliv, men også for kultur og seværdigheder. Byens storhedstid begyndte allerede i 1300-tallet, da Karl IV, konge i det tysk-romerske rige, besluttede at skabe verdens smukkeste by. Han grundlagde universitetet – Centraleuropas ældste nord for Alperne – og fik opført Sankt Vituskatedralen, Karlsbroen og bydelen Nové Mesto, kaldet Den Nye By, ved siden af Stare Mesto, Den Gamle By. Under hans regeringstid var Prag Europas tredjestørste by.

Prag domineres af borgen, og borgen domineres af katedralen. Pragborgen blev opført i 800-tallet, men dens nuværende udseende er fra midten af 1700-tallet. Det er et af Europas største slotte, og det tager flere dage at se alle seværdighederne. Hvad man ikke må gå glip af, er de bøhmiske kronjuveler. I en af gårdene ligger Pragborgens billedgalleri, med kejsernes samlinger. Ved siden af ligger Stenbjergpaladset, som i dag rummer Nationalgalleriets samlinger af europæisk kunst, hovedsageligt hollandske og flamske mestre fra 1400–1600. Det tog næsten 600 år at bygge Sankt Veitskatedralen, fra 1344 og fremad. Sant Václavs kapel er den ældste del af katedralen og den smukkest udsmykkede. Václav (Wencel af Bøhmen) Tjekkiets skytshelgen, ligger begravet her.

Den Gamle By er et område med en rig atmosfære, med brostensgader, trange gyder samt smukke kirker og paladser. Lillesiden, Malá Strana, ligger neden for slottet. Der er også en del historiske bygninger, som Sankt Nikolaus’ katedral. Karlsbroen er et andet must, på grund af de 30 skulpturer, folkelivet og fordi den giver en af de bedste udsigter over denne fascinerende by.
 

Befolkningstal
1,2 millioner (2007)

Hvornår skal man rejse
Forår og efterår – det er rigtig mange turister i Prag om sommeren.

Gå ikke glip af
Den Gamle Bys torv (Staromestské námestí) med et middelalderligt astronomisk ur på rådhusets facade. Hver hele time kommer en hel procession,
døden, tolv apostle, en galende hane, forfængeligheden og allersidst en vankelmodig tyrk. Josefov, jødernes gamle bydel, med tre synagoger, den jødiske
begravelsesplads og et mindesmærke over udslettelsen – den jødiske befolkning blev udslettet under krigen. Wallensteinhaven, ikke mindst for de
udendørs koncerter om sommeren. Vyšehrad (Borgen på højden) på et plateau over Moldau. På kirkegården ligger blandt andre komponisterne Antonin Dvorák og Bedrich Smetana begravet. Ginger og Fred, eller Det dansende hus (Tancící dum), et spændende eksempel på moderne arkitektur.

Godt at vide
Prag er kendt for sine forfattere, som Franz Kafka, Jaroslav Hašek (Den gode soldat Svejks eventyr), Ivan Klima og Václav Havel, præsident i Tjekkoslovakiet 1989–1992.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Tjekkiet

Weekendophold Prag