Weekendophold Istanbul

Søg billigt weekendophold i Istanbul.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Istanbul

Fakta om Istanbul

Istanbul er en helt fortryllende by – en lammende stribe af smukke paladser, kupler og minareter, brostensgader, gamle træhuse, kvarterer med høje betonbygninger, graciøse art nouveau-lejligheder, internationale modebutikker, basarer, tiggere, gadesælgere, løse hunde og, frem for alt, bådene i Bosporus og løftet om Orienten.

Der har ligget en by her siden tidernes morgen, som har bygget bro mellem Europa og Asien. I århundreder var den hovedstad i romerriget, i Byzans og i de osmanniske kejserdømmer – og haft flere forskellige navne: Miklagård, Byzantion, Konstantinopel, Istanbul. Da den tyrkiske republik blev grundlagt i 1923, blev Ankara hovedstad, men Istanbul er forblevet Tyrkiets kulturelle og økonomiske center.

Istanbul ligger ved Bosporus, med rødderne fast forankret i Asien, men udstrakt mod Europa. På den europæiske side deles byen endnu en gang, i den nordlige og sydlige del, af Det Gyldne Horn. I den sydlige del ligger verdensarven Den Blå Moské, sultanens palads – Topkapi – (fra 1400-tallet) og Hagia Sofia – ”alle kirkers moder”, et mesterværk i byzantinsk arkitektur.

Her ligger også Kapali Çarsi, den store basar, en mægtig labyrint af trange overdækkede gange, hvor man kan købe alt fra billigt bras til dyrebare tæpper. Nogle få minutter derfra ligger Süleymaniyenmoskeen, en spektakulær osmannisk moské, og yderligere et stykke væk ligger den smukke Kariye Camii, Chorakirken.

Nord for Galatabroen ligger det storslåede Galata Kulesi (Galatatårnet) bygget af Genua i 1300-tallet, med fantastisk udsigt. Herfra får byen et europæisk præg. Hovedgaden – Istiklal Caddesi – er omgivet af fin-de-siècle-arkitektur og leder frem til Taksimtorvet og det imponerende Cumhuriyet Anıtı, monumentet til minde om republikken.

Hvor du end vender dig hen i denne mægtige by snubler du over melankolske minder fra den storslåede, kejserlige fortid – glemte dele af historien. Men Istanbul lader også den besøgende blive fascineret af det fantastiske interiør i Den Blå Moské, duftene på fiskemarkedet, de små både, som ligger side om side med gigantiske fragtskibe i Bosporusstrædet – minder, der varer evigt.
 

Befolkningstal
10.291.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Forår eller efterår. Sommermånederne er meget varme og af og til sner det om vinteren.

Gå ikke glip af
At tage en sejltur på Bosporusstrædet og beundre alle yali, som ligger langs kysten – gamle træhuse, der fungerede som sommerhuse for velstillede indbyggere i Istanbul. At opleve et ægte tyrkisk bad i en hamam – Çemberlitas eller Cagaloglu. En guidet tur på Dolmabahçe Sarayi – et mærkeligt palads med Europas største kandelabre. Det egyptiske krydderimarked og de omgivende gader. Det livlige havneområde Karaköy, med fiske- og grøntsagsmarkederne. Her er der billigt at spise – både på restauranterne og ved gadekøkkenerne. Ortakoymoskeen og området omkring den.

Godt at vide
Dele af Istanbul er meget fattige. Som alle større byer tiltrækker Istanbul migranter, som søger arbejde, mange af dem lever i gecekondus –
illegale boliger i udkanten af byen. Lad ikke fordomme om gadesælgere komme imellem dig og din opfattelse af denne fantastiske by.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD