Weekendophold Berlin

Søg billigt weekendophold i Berlin.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Berlin

Fakta om Berlin

De tidligste kilder, der nævner Berlin, er fra 1200-tallet. Siden da har byen været i centrum. Den var hovedstad i Preussen (1701–1918), i det tyske kejserdømme (1871–1918), Weimarrepublikken (1919–1933) og i Det Tredje Rige (1933–1945). Efter 2. Verdenskrig blev byen delt: Østberlin blev hovedstad i Østtyskland, og Vestberlin blev omringet af Berlinmuren mellem 1961 og 1989. Efter den tyske genforening blev Berlin på ny Tysklands hovedstad. Berlin har rejst sig af sin dystre fortid og er blevet en af de mest fremtidsorienterede og sydende, moderne kulturbyer i hele Europa.

Alle Berlins tidligere herskere har sat deres aftryk på byen, og der er en masse arkitektur fra de forskellige perioder. Bland det, der er et besøg værd, kan nævnes det genopbyggede Schloss Charlottenburg, Brandenburger Tor og Bundeskanzleramt – den tyske kanslers sæde og et mærkeligt eksempel på moderne arkitektur. I Reichstag holder parlamentet sine møder. Det blev ombygget af den britiske arkitekt Norman Foster i 1990-tallet og har en stor glaskuppel over kammeret, hvor der er adgang for offentligheden – og giver også en storslået udsigt over byen.

Unter Den Linden er en boulevard omgivet af træer, som leder fra Brandenburger Tor til det gamle Berliner Stadtschloss og var engang byens vigtigste gågade. Mange klassiske bygninger ligger langs gaden, ligesom en del af Humboldtuniversitetet. I byen er der desuden hundredvis af kunstgallerier. Her løber den årlige Art Forum – en international kunstmesse med fokus på moderne kunst – af stabelen. Området omkring Hacksescher Markt er Berlins modecenter med utallige tøjbutikker, klubber, barer og gallerier. Berlin er en ungdomsmagnet, og forlystelseslivet lader ikke noget tilbage at ønske. Blandt de årlige festivaler kan nævnes PopKomm og Myfest.

Christopher Street Day er Europas største pridefestival. Berlin har 153 museer, som dækker alle tænkelige emner – samtidskunst og det gamle Egypten, Berlins historie og Bauhausdesign, jødisk kultur, erotika, antikkens Grækenland, arkitektur, naturhistorie og indisk kultur. Men man kan også besøge Checkpoint Charlie og Berlin Wall Memorial. På Muséuminsel ligger flere af museerne, og øen er med på Unescos verdensarvsliste.

Befolkningstal
3.405.000 (2006)

Hvornår skal man rejse
Om sommeren – på grund af alle festivalerne.

Gå ikke glip af
Berlin Wall Memorial, som anvender resterende dele af muren. Besøgende kan tænde lys til minde om murens ofre. Brandenburger Tor, en af Berlins
byporte, tegnet af Carl Gotthard Langhans og opført 1788–1791. Udformningen er inspireret af porten til Akropolis. Det er et af Berlins mest berømte vartegn. Rigsdagsbygningen, som blev opført 1884–1894. Den fik en glaskuppel, som er åben for offentligheden, i 1999. Muséuminsel, som ligger mellem Spree og Kupfergraben. I bygningerne på øen er der flere arkæologiske samlinger og 1800-talskunst.

Godt at vide
Berlin ligger i det nordvestlige Tyskland ved floden Spree.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD