Har du brug for hjælp?

Almindelige spørgsmål og svar

Weekendophold Munchen

Søg billigt weekendophold i Munchen.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere om Munchen

Mere information om München

Fakta om München

München er Tysklands tredje by og ligger ved floden Isar, nord for de Bayerske Alper. Det hele begyndte med et kloster og en toldstation i 1100-tallet, og hertugerne af Bayern har styret lige siden da, frem til 1918. Münchens historie efter 1. Verdenskrig var turbulent, med begyndelse i et kommunistisk oprør og afslutning med Hitlers nazistparti, som betragtede byen som sit centrum. Der blev bygget flere såkaldte führer-huse omkring Königsplatz, hvor mange møder blev holdt (to af husene findes stadig). Den berygtede koncentrationslejr Dachau ligger i nærheden.

Efter 2. Verdenskrig byggede man byen op igen, og den ser på mange måder ud, som den gjorde inden, med en kompakt, men smuk indre by. Det store Marienplatz ligger midt i byen, og der er både et nyt og et gammelt rådhus. Tre byporte fra middelalderen har overlevet – en af dem, Karlstor, er det ældste bygningsværk ved Stachus, et torv hvor også justitspaladset ligger.

Der er flere fine kirker at se i München, den romanske St. Peterkirke, som er Münchens ældste, eller 1400-tallskatedralen Frauenkirche. I udkanten af den gamle by ligger det storslåede slot Residenz, som nu rummer et museum. Fire store 1800-talsavenuer udløber fra centrum. Den nyklassiske Brienner Strasse fører til Königsplatz, hvor der ligger mange museer og gallerier. På den italiensk inspirerede Ludwigstrasse ligger mange officielle bygninger. På den nygotiske Maximilianstrasse ligger nogle af byens
mest eksklusive butikker. Til sidst, Prinzregentstrasse, med sine museer, som fører over floden. Uden for centrum ligger der flere paladser.

München har flere seværdigheder, end man kan remse op, og desuden flere parker, vidunderlige bygninger, interessante museer og et levende gadeliv. Hvis du kun skal besøge en tysk by, så lad det blive München … og bliv der mindst en uge. München er måske Tysklands dyreste by, men den er hver eneste krone værd.
 

Befolkningstal
1.337.000 (2007)

Hvornår skal man rejse
Alpevejret er uforudsigeligt, men soMünchenmmermånederne (maj til september) er ganske gode.

Gå ikke glip af
Alte Pinakothek med en fin samling europæisk kunst. Udsigten fra katedralens sydlige tårn, som aldrig kan overgås – ingen højere bygninger vil blive opført i München. Schloss Nymphenburg cirka 6 kilometer fra centrum. Det er et jagtslot i barok stil fra 1600-tallet og var fyrsterne af Bayerns foretrukne om sommeren. Münchens mest berømte ølhal – Hofbräuhaus am Platz, midt i centrum. Tag lederhosen på! Julemarkedet – fra starten af december og frem til jul – på Marienplatz. I standene sælges alle de julegodter, man kan tænke sig. Oktoberfest – en to uger lang festival, der beskrives som ”den største folkefest i verden”. Borgmesteren åbner festivalen ved at banke på en øltønde og sige ”O ’zapft ist!” (Klar til tapning.)

Godt at vide
München ændrede for nogen tid siden sit motto fra ”metropolen med hjerte” til det mere direkte ”München elsker dig” – og der er stor chance for at følelsen er gensidig.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD