Weekendophold Budapest

Søg billigt weekendophold i Budapest.

Tips – Hvis du kun vil booke hotel for en del af rejsen eller på en anden destination, kan du gøre det her!

Mere information om Budapest

Fakta om Budapest

Budapest bestod oprindeligt af tre forskellige byer, Buda, Pest og Óbuda, på begge sider af floden Donau. I 1873 blev de lagt sammen til én by. Pest er byens kommercielle og kulturelle centrum. Her er boulevarderne, eller ”ringvejene”, som de kaldes lokalt, med masser af caféer, restauranter, teatre og museer. Her skal man absolut besøge Nationalmuseet, som fortæller landets historie. Fra kuplen på Sankt Stefans basilika har man 360 graders udsigt over byen, men at gå derop er ikke sagen, hvis man ikke synes om højder. Her ligger også parlamentsbygningen.

Andreasboulevarden, med blandt andet Ungarns Statsopera, munder ud i Heltenes torv. Budasiden er den historiske del af byen. Her er slotshøjden, med blandt andet kongeslottet, som i dag rummer Nationalgalleriet, med både ungarske kunstnere og moderne mestre som Picasso og Lichtenstein, og det historiske museum. Ved siden af ligger Mattiaskirken (Nagyboldogasszony-templom), hvis ældste dele stammer fra 1200-tallet. Kirken var kongelig kroningskirke, og her blev den sidste konge af Ungarn, Károly (Karl), kronet i 1916. Kirken blev renoveret i slutningen af 1800-tallet for at genskabe glansen fra 1200-tallet. I skatkammeret er blandt andet de kongelige kronjuveler.

Òbuda er den ældste del af Budapest. Her er spor efter bosættelser fra stenalderen. I romertiden hed byen Aquincum. Ungarerne kom først hertil i 800-tallet. Alle tre bydele er med på Unescos verdensarvsliste. Hvis du bliver træt af at se på historiske bygninger og museer, kan du enten gå i bad – Budapest er kendt for sine badehuse og sine opvarmede udendørs bade også om vinteren – eller tage ud til en af øerne i Donau.

Der er der restauranter og parker, som den japanske have, en zoo og en masse musik, især om sommeren. Det er ikke for ingenting, at nogle af verdens største komponister, som Béla Bartók og Zoltán Kodály, boede og arbejde i Budapest.
 

Befolkningstal
1,6 millioner (2007)

Hvornår skal man rejse
Året rundt, men musikfestivalerne finder sted om sommeren.

Gå ikke glip af
Den store synagoge og det jødiske museum. Udsigten fra Gellert-bakken. Heltenes torv, mest kendt for sit Millenniummonument, med statuer
af de syv høvdinge, der herskede over de syv magyariske stammer, der grundlagde Ungarn i 800-tallet. Bag dem står 14 mere moderne statsmænd.
Udsigten fra tårnet til Sankt Stefans basilika. Fængselscellen, hvor Raoul Wallenberg sad, inden han forsvandt, sandsynligvis til Sovjet. Den ligger i kælderen i Terrormuseet på Andreasboulevarden, som hovedsageligt fortæller byens historie under tyskerne og russerne.

Godt at vide
Budapests undergrundsbane åbnede allerede i 1896. Næstefter City & South London Railway i London er den verdens ældste.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Weekendophold Ungarn

Weekendophold Budapest